Nüganen toob lavale kultustekstist inspireeritud lavastuse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavaka 29. lend ja Elmo Nüganen toovad Linnateatris lavale «Väikese printsi».
Lavaka 29. lend ja Elmo Nüganen toovad Linnateatris lavale «Väikese printsi». Foto: Siim Vahur

Lavaka 29. lend ja Elmo Nüganen toovad Linnateatris lavale «Väikese printsi».

Reedel, 30. novembril jõuab Tallinna Linnateatris lavale Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 29. lennu esimene bakalaureuselavastus «Väike prints», mille lavastab kursuse üks juhendajatest Elmo Nüganen. Lavastus põhineb Antoine de Saint-Exupéry teosel «Väike prints».

On tõsine põhjus arvata, et väike prints, loo peategelane, tuli asteroidilt B 612. Üks türgi täheteadlane on seda vaid üksainus kord 1909. aastal läbi teleskoobi näinud. Tol korral tõestas ta oma avastust Rahvusvahelisel Astronoomia Kongressil, aga keegi ei uskunud teda tema eksootilise riietuse pärast. Asteroidi hea nime õnneks käskis üks türgi diktaator oma rahvast surmanuhtluse ähvardusel euroopa moodi riides käia. Astronoom tõestas oma avastust uuesti 1920. aastal, seljas oli tal väga elegantne sabakuub. Seekord jäid kõik temaga nõusse.

Peategelast võiks aga iseloomustada ka teisiti: väike prints, nagu me kõik, oli pärit pisikeselt planeedilt, tundis end üksikuna ning otsis endale sõpra.

Tudengilavastust  «Väike prints» võib näha alates 30. novembrist Tallinna Linnateatri Stuudios. Lavastuses astuvad üles EMTA lavakunstikooli 29. lennu tudengid Jan Erik Ehrenberg, Ekke Hekles, Simo Andre Kadastu, Martin Kork, Maria Liive, Lena Barbara Luhse, Maris Lüüs, Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Kaarel Pogga, Oskar Punga, Ken Rüütel, Kristiin Räägel, Oskar Seeman, Andreas Aadel, Markus Helmut Ilves, Mihkel Kohava ja Elise Metsanurk. Lavastaja ja dramatiseeringu autor on Elmo Nüganen, kunstnik Kristjan Suits ja helikujundaja Arbo Maran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles