Leedukas, kes mängis eestlast

Nikolai Karajev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingeborga Dapkūnaitė Moskva Rahvuste teatri lavastuses «Tsirkus», mille aluseks on Aleksandrovi legendaarne komöödia. 
Ingeborga Dapkūnaitė Moskva Rahvuste teatri lavastuses «Tsirkus», mille aluseks on Aleksandrovi legendaarne komöödia. Foto: Stanislav Moshkov

Näitlejatar Ingeborga Dapkūnaitė on saanud tuntuks osatäitmistega filmides ja seriaalides «Päikesest rammestunud», «Sild», «Taevane kohus», «Sherlock Holmes», «Võimatu missioon», «Punane varblane» ja veel paljudes teistes linateostes. Intervjuus venekeelsele Postimehele andis staar teada, miks ta ei loe enda kohta käivat kriitikat ning arutles rahvuslike klišeede, ahistamise ja soolise revolutsiooni teemal.

Ingeborga Dapkūnaitė saabus Tallinna Moskva Rahvuste Teatri etendusega «Tsirkus», mille aluseks on Aleksandrovi legendaarne komöödia, milles säras Ljubov Orlova. Näitlejatar ei piirdunud ainuüksi etenduse arutamisega, vaid puudutas palju laiemaid teemasid.

Teil on olnud veel üks roll, mida võeti vastu … no mitte just läbi teise prisma, aga kindlasti kontrastina: missis Hudson on enamikule kunagistele nõukogude inimestele ikka Rina Zeljonaja. On sel teie jaoks mingi tähendus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles