Vladimir Baitšer: minu põlvkonnale on kuningas Lear eestlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Vladimir Baitšer lõpetas keemia-masinaehituse instituudi ja töötas juba oma erialal, kui otsustas teatrikooli kasuks ega pole seda kordagi kahetsenud.
Lavastaja Vladimir Baitšer lõpetas keemia-masinaehituse instituudi ja töötas juba oma erialal, kui otsustas teatrikooli kasuks ega pole seda kordagi kahetsenud. Foto: Konstantin Sednev

Venemaa lavastaja Vladimir Baitšer toob Tallinna Theatrumis lavale «Kuningas Leari», milles peaosa mängib Lembit Peterson. Lavastuses lööb kaasa kogu Theatrumi koosseis ja näitlejaid on kutsutud teistestki Eesti teatritest.

«Me oleme Lembituga vanad sõbrad,» lausub Baitšer, «meid mõlemat huvitab Mihhail Tšehhovi loominguline meetod – muide, ta mängis omal ajal ka Tallinnas. Lembit on seotud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga, mina olen GITISes [Venemaa teatrikunsti instituudis] lavastaja eriala dekaan; korraldasime näitlejate ja lavastajate meistriklassi vahetuse, kusjuures materjaliks, millega töötada, valisime Shakespeare’i.

Lembit on rääkinud mulle unistusest mängida kuningas Leari. Mina olin aga juba ammu mõlgutanud mõtteid selle võib-olla kõige suurema näidendi üle kogu maailmateatris. Ettepanek lavastada «Lear» Theatrumis tundus mulle uskumatult põnev, sukeldusime sellesse ülepeakaela …

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles