Joonisfilmi animameistrid taas võidukad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Briljantsuse demonstratsioon neljas vaatuses»
«Briljantsuse demonstratsioon neljas vaatuses» Foto: Kaader filmist

Möödunud nädal oli edukas noortele animarežissööridele Lucija Mrzljakile ja Morten Tšinakovile – nende animafilm  «Briljantsuse demonstratsioon neljas vaatuses» võitis kokku kolm auhinda.

Poolas, Krakowis, mainekal ja sel aastal juba 25. korda toimuval festivalil Etiuda&Anima võitis film animatsiooni kategoorias Grand Prix – Golden Jabberwocky. Ungari debüütfilmide festivalil Primanima sai helirežissööri Horret Kuus filmile tehtud helikujundus eripreemia ning Kanadas, Montrealis, festivalil Sommets du cinema d'animation sai film rahvusvahelise võistlusprogrammi žürii poolt samuti eripreemia.

Film valmis 2018. aastal stuudio Eesti Joonisfilm ja Horvaatia filmistuudio Adriatic Animation koostöös. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Kultuurkapital ja Horvaatia Audiovisuaalkunsti Keskus.

Sünopsis

Rahvas ootab kedagi erilist. Keegi eriline sünnibki – täiskasvanud ülikonda riietatud mees. Rahvas järgneb mehele ning elab kaasa tema teatraalsetele, kuid mõttetutele esinemistele. Ühe esinemise käigus teeb mees vea ning teda varem jumaldanud rahvas jätab ta maha. Jäänud üksi, kohtab ta naist, kes on tema jaoks loodud. Teatraalsed esinemised jätkuvad…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles