Seitse aastat kooselu, seitse tundi tüli

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere jr «Päikesetriip» vaatleb suhtekriisi ühes perekonnas.  FOTO: Eesti Draamateater
Hendrik Toompere jr «Päikesetriip» vaatleb suhtekriisi ühes perekonnas. FOTO: Eesti Draamateater Foto: Eesti Draamateater

Ivan Võrõpajevi «Päikesetriip» on Hendrik Toompere jr-i esimene lavastus Eesti Draamateatri kunstilise juhina. Seega saab seda lavastust vaadata ka kunstilise avaldusena.

Noor Toompere tõi «Päikesetriibu» välja kunstniku ja helikujundajata. Tõenäoliselt pole üksinda tegemine mitte statement, vaid tingitud saali ja materjali valikust. Ja just need ongi kõnekad: Hendrik Toompere jr eelistas suurele lavastusele kammerlikku kaheinimesetükki, mida mängitakse maja kõige väiksemas, ainult 70 inimest mahutavas Maalisaalis.

Draamateatri suure saali usaldas Toompere aga hoopis noortele (vähemalt lavastuskogemuse mõttes) kolleegidele ja oma isale. Robert Annuse lavastatud «Tunnike rahu» jõudis publikuni oktoobris. Sel reedel aga esietendub draamateatris üle pika aja lastelavastus, Kersti Heinloo muinaslugu «Lohe needus», mida mängitakse suures saalis. Sinna on planeeritud sel hooajal veel üks uuslavastus, veebruaris esietendub vanema Hendrik Toompere «Armastus Krimmis». Noorelt Toomperelt suure saali lavastust oodata pole, samas ei saa unustada, et eelmise hooaja lõpetas ta lustliku «Metsa fortega», mida mängiti just suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles