Kumus toimub vestlus Kaarel Kurismaa kaasaegsetega

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Kurismaa. Sinise valguse objekt. 1975. Eesti Kunstimuuseum
Kaarel Kurismaa. Sinise valguse objekt. 1975. Eesti Kunstimuuseum Foto: Kumu

Seoses Kaarel Kurismaa näitusega Kumus toimub 8. detsembril seal kaks vestlusringi.

Kell 16.00–17.00 ekskursioon «Avangardkunst nõukogude aja Eestis“, Eha Komissarov.

Kunstiteadlase ja kuraatori Eha Komissarovi ekskursioon näitusel «Kaarel Kurismaa. Kollase valguse orkester» uurib avangardkunsti esile kerkimist nõukogude aja Eestis ning Kurismaa rolli taolises kultuurilises kontekstis. Milliseid vahendeid lisaks huumorile kasutas kunstnik sellises süsteemis toimimiseks?

Kell 17.00 järgneb vabas vormis vestlusring Kaarel Kurismaa ning tema kaasaegsetega, kus arutletakse kunstniku omanäolise kunstiloomingu ja seda mõjutanud sündmuste üle, vaadeldakse laiemalt kultuuriloome tingimusi nõukogude aja Eestis ning mõtestatakse kurioosseid seiku meenutades sellele ajastule iseloomulikke kultuurilisi ja sotsiaalseid olusid.

Vestlusringis osalevad kunstnik Kaarel Kurismaa, sisearhitekt ja kunstnik Mari Kurismaa, arhitekt Hans Kõll ning teadusajakirjanik ja teaduse populariseerija Tiit Kändler. Vestlust modereerib kunstiteadlane ja kuraator Tamara Luuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles