Avatud hinged suletud ruumis

Madis Kolk
, Teater. Muusika. Kino peatoimetaja, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Jürgens, Elina Reinold ja Luule Komissarov Urmas Lennuki näidendis «Meistrite liiga».
Peeter Jürgens, Elina Reinold ja Luule Komissarov Urmas Lennuki näidendis «Meistrite liiga». Foto: Heigo Teder

Ugala «Meistrite liiga» on seda laadi teatrinähtus, mis hakkab laval ja publiku jaoks tööle isegi siis, kui lavastus ise soovida jätab. Urmas Lennuk on kirjutanud näidendi spetsiaalselt Luule Komissarovile ja Peeter Jürgensile ning kõigi kolme isiku- ja professionaalsed omadused tagavad kindla õnnestumise ja publiku poolehoiu.

Komissarov ja Jürgens on energiast tulvil, tundliku koomikataju ning samas sooja inimliku hoiakuga, rõhutades vanapaari omavahelistes suhetes hoolimist ja armastust isegi siis, kui omavahelised naljad kohati julmaks kipuvad minema.

Kuna Marta ja Juliuse elatud elu slepp sisaldab ka Komissarovi ja Jürgensi biograafilisi pudemeid, on Lennuk oma südamliku dramaturgipilgu kaudu loonud nukkernaljaka suhtekomöödia, mis toob lõpptulemusena inimesed nii laval kui ka saalis üksteisele lähemale, õpetab märkama nii ligimest kui ka iseennast terviklikuma ja paremana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles