Mesto, kuda pridti*

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaalt tellitud Narva Vaba Lava publikutribüün valmib hilinemisega ning avanädalal saavad vaatajad istuda ajutistel toolidel.
Prantsusmaalt tellitud Narva Vaba Lava publikutribüün valmib hilinemisega ning avanädalal saavad vaatajad istuda ajutistel toolidel. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

71 aastat tagasi alustas Narvas tegevust haruldaste muldmetallide tootmisega seotud tehnoloogiate väljatöötamise tehas Baltijets. Kunagise võõrale pilgule suletud maja uksed on 1. detsembrist kõigile avatud, ent industriaalarhitektuuri austajail tuleb pettuda, sest nõukogude salajasest maailmast pole pärast 11 kuud kestnud ja pea neli miljonit eurot maksma läinud ehitust alles mitte midagi – külalisi ootab hoopis moodne, maitsekas ja hea auraga teatrikompleks Narva Vaba Lava.

Teatrikeskus on avaliku ja riigisektori – Eesti riigi ehk kultuuriministeeriumi, SA Vaba Lava ning tehasehoone omaniku Allan Kaldoja – koostööprojekt. Kui Tallinna Vaba Lava teatrikeskuse ehituse juures oli Vaba Lava nõuniku rollis, kelle vajadustele vastavalt teatrihoone projekteeriti ja ehitati, siis Narvas oli Vaba Lava ise ehitaja ja arendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles