Võimeka lapse kasvatamise käsiraamat (1)

Toomas Jürgenstein
, riigikogu liige (SDE), endine religiooni ja filosoofia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taagepera, «Võimestuskasvatus: kuidas lastest rõõmu tunda».
Rein Taagepera, «Võimestuskasvatus: kuidas lastest rõõmu tunda». Foto: Raamat

Professor Rein Taageperalt on tema mälestusteraamatute kiiluvees ilmunud laste kasvatamisele pühendatud «Võimestuskasvatus: kuidas lastest rõõmu tunda» (edaspidi «Võimestuskasvatus»). Juba etteruttavalt võib öelda, et see on raamat, mis tunneb minevikku, analüüsib teravmeelselt olevikku ja on kindlasti kasutatav ja väärtuslik nii täna kui ka tulevikus.

Raamatut lugema asudes tekitas esimese küsimuse, kuid ka rõõmsa äratundmise selle pealkiri. Äratundmine on seotud Rein Taagepera mõne aasta taguse Postimehe artikliga, kus ta vastandas laste muretsemisele rõõmu: «Meie abikaasa Marega hoopis rõõmutsesime lapsi juurde. Üks laps oli huvitav. Kahega sai nalja kolm korda rohkem: kummagagi eraldi ja lisaks jälgides nende omavahelist tegevust. Miks siis mitte veel kolmandat juure rõõmutseda?» («Lapsi juurde rõõmutseda», Postimees 10.07. 2014). «Võimestuskasvatust» lugedes saab ruttu selgeks, et lapse arengule nii oluline rõõmus ja optimistlik hoiak on seal kasutatud lugudes ja näidetes läbivalt esindatud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles