Ugala teater otsib juhti

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Alliksaar
Kristiina Alliksaar Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teater kuulutab välja avaliku konkursi juhatuse liikme leidmiseks seoses praeguse juhatuse liikme lepingu lõppemisega 30. juunil 2019. aastal. Sihtasutuse juhatus on üheliikmeline. Kristiina Alliksaar on teatrit juhtinud alates 2014. aasta jaanuarist ning uuesti sellele ametikohale ei kandideeri.

 «Väärika ajalooga Ugala teater, mis peatselt jõuab oma 100. hooajani, on tänases Eesti teatripildis hinnatud väärt etendusasutusena nii publiku kui ka teiste teatrite poolt. Värskelt renoveeritud teatrimajas tegutseb ühtne ja kokkuhoidev enam kui sajaliikmeline meeskond, kes on täis tegutsemistahet ja tulevikku vaatavaid visioone. Loodan südamest, et leiame avaliku konkursiga inimese, kes juhina sulandub hästi teda Viljandis ees ootava meeskonnaga ja toob kaasa uusi ja värskeid ideid ning kogemusi,» selgitab Alliksaar.

Ugala teater on üks Eesti vanemaid kutselisi draamateatreid, mis loodi 1920. aastal. Ühel hooajal tuuakse välja keskmiselt 10 uuslavastust ning antakse ligi 300 etendust. Teatri eesmärgiks on luua professionaalseid lavastusi nii täiskasvanutele, noortele kui lastele. Etendusi antakse kodusaalides Viljandis ja ka üle terve Eesti.

Juhatuse liige vastutab sihtasutuse igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest, lähtudes teatri kunstilistest ning majanduslikest eesmärkidest. Juhatuse liikme ülesanded tulenevad sihtasutuse nõukogu otsustest, sihtasutuse põhikirjast ja kehtivatest õigusaktidest.

Kandideerimise eelduseks on kõrgharidus, Eesti teatri ja teatrielu väga hea tundmine, aga ka Eesti kultuuri- ja majanduselu hea tundmine, samuti inimeste ja protsesside juhtimise kogemus, eesti ja inglise keele oskus, hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning hea algatus-, koostöö- ja analüüsivõime.

Kandideerijal tuleb esitada motiveeritud avaldus, elulookirjeldus, haridust tõendava dokumendi koopia ning visioon Ugala teatri arengust aastani 2024 (1–2 lk).

Konkursi lõpptähtaeg on 25. jaanuar ning tööle asumise aeg 1. juulil. Juhatuse liikme valib sihtasutuse nõukogu ning tema volituste tähtaeg on kuni viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles