Algas registreerumine Klaudia Taevi noorte ooperilauljate konkursile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XI Klaudia Taevi nim rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss.
XI Klaudia Taevi nim rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss. Foto: Plakat

PromFesti raames toimuvale XI Klaudia Taevi nim rahvusvahelisele noorte ooperilauljate konkursile registreerumine on nüüd alanud. Žürii esinaine on selgi korral ooperimaailma üks legendidest – sopran Anna Tomowa-Sintow Bulgaariast.

Rahvusvahelise tähtsusega Klaudia Taevi nim konkursi peapreemia on ainulaadne maailmas, sest rahalisele preemiale lisaks kaasneb võitjal võimalus laulda oma unelmate rolli ooperilavastuses, mille PromFest võitja soovil publiku ette toob. Klaudia Taevi nim konkursil osalemine on noorte ooperilauljate seas aasta-aastalt üha populaarsem, sest reeglina kuuluvad žüriisse ooperimaailma võtmepersoonid (produtsendid, ooperimajade direktorid jne), kes saavad omalt poolt anda väga ihaldatava panuse noorte lauljate karjääri edendamiseks neile tööd pakkudes. Eelmisest, X konkursist võttis osa 246 lauljat 38st riigist!

XI Klaudia Taevi nim konkursi esimesed voorud toimuvad veebruaris ja märtsis 2019 enam kui 20 erinevas Euroopa linnas. Märtsi lõpuks selguvad need 36 lauljat, kes saavad kutse mais 2019 Pärnus jätkuvale konkursile. Kuus parimat pääsevad finaalkontserdile, mis toimub 26. mail Pärnu kontserdimajas, kus žürii valib võitja välja publiku silme all. Samuti selgitab publik finaalkontserdil oma lemmiklaulja.

Kõik konkursivoorud on avalikud ning ooperimuusikahuvilised on oodatud lemmikutele kaasa elama.  Eestis toimub konkursi esimene voor 14. märtsil 2019 Tartus Vanemuise teatris.

Rohkem infot konkursi kohta: https://promfest.ee/konkurss

XI Kaudia Taevi nim konkursi žürii esinaine on ooperimaailma üks silmapaistvamaid legende, bulgaarlane sopran Anna Tomowa-Sintow. Ta on esitanud pea kõiki suuremaid rolle Mozarti, Rossini, Verdi, Puccini, Wagneri ja Straussi ooperitest ning oli maailmakuulsa dirigendi Herbert von Karajani üks lemmikutest kuni dirigendi surmani.

Oma silmapaistva karjääri jooksul on ta esinenud kõikides olulisemates  ooperimajades ja kontserdilavadel üle maailma ning osa tema väga mitmekülgset repertuaari on õnneks ka salvestatud. Ta on kõrgelthinnatud sopran mainekate dirigentide jaoks ning laulnud koos paljude maailmakuulsate ooperilauljatega, nt Placido Domingoga, Luciano Pavarottiga, Piero Cappuccilliga, Ruggero Raimondiga, José Carrerasega.

Anna Tomowa-Sintow on pälvinud arvukalt kõrgeid auhindu, teiste seas kaks Grammy auhinda. Ta on rahvusvaheliselt tunnustatud õpetaja, kelle meistriklassid on oodatud kõikjal maailmas ning ta osaleb regulaarselt rahvusvaheliste konkurside žüriides. Kahepäevase kursuse annab ta ka Pärnus PromFesti raames.

XI Klaudia Taevi nim noorte ooperlauljate konkurss toimub PromFesti raames Pärnus 21.–26. mail 2019. VIII PromFesti toimub Pärnus 19.–26. mail 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles