Rotermanni soolalaos toimub Kristi Kongi loeng värvist ja ruumist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Kongi loeng sarjast «ELAV RUUM»
Kristi Kongi loeng sarjast «ELAV RUUM» Foto: EESTI ARHITEKTUURIMUUSEUM

Kolmapäeval, 5. detsembril kell 18.00 toimub Eesti Arhitektuurimuuseumis Rotermanni soolalaos loengusarja ELAV RUUM loenguõhtu kunstnik Kristi Kongiga.

Loengu lähtekohaks on mõtestada värvi ja ruumi omavahelist suhet mõningate maaliinstallatsioonide näitel. Kuna iga teos on justkui uurimus mingist kindlast kohast, siis loengus harutatakse lahti mõnede teoste ideede ülesehitus, ning seetõttu tuleb ka näiteid erinevatest valdkondadest, näiteks arhitektuurist ja linnaruumist, teatrist, kirjandusest ja loodusest.

Maalimine on Kristi Kongi jaoks viis dokumenteerida erinevaid ruume ja objekte ning talletada seeläbi ka aega. Tööd, mis on tihti rekonstruktsioonid kindlatest paikadest, töötavad tugevalt emotsionaalse mälu mehhanismil, pakkudes võimalust taaskogeda möödunud situatsioonide värvi ja valgust.

Kristi Kongi on maalikunstnik ja lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia maalimagistrantuuri ning Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna. Oma loomingus keskendub ta värvile, valgusele ja ruumile, teostades maale sageli installatiivselt ja kohaspetsiifiliselt. Oma viimastes projektides kasutab ta värvi mälestusekandjana ning loob suuri, kõikehõlmavaid värviküllaseid ruumiinstallatsioone, mis ühtviisi mõtestavad nii teoste eksponeerimispaika kui ka kohti, kus kunstnik on viibinud. Kristi Kongi töötab Eesti Kunstiakadeemia maaliosakonnas dotsendina ja on pälvinud mitmeid preemiaid, teiste hulgas Konrad Mäe preemia laureaat 2017.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi. Sari on suunatud kõigile ruumist, arhitektuurist, selle lähiajaloost ja tänapäevast huvitatud inimestele. Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele «ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri», mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. sajandi.

ELAV RUUM. Kristi Kongi

5. detsembril 2018 kell 18.00 Rotermanni soolalaos

Sissepääs tasuta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles