Salvador Sobral tahab oma publikut šokeerida

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvador Sobrali kontsert Estonia kontserdisaalis. FOTO: Madis Sinivee/eesti Meedia/scanpix Baltics
Salvador Sobrali kontsert Estonia kontserdisaalis. FOTO: Madis Sinivee/eesti Meedia/scanpix Baltics Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Portugali Eurovisiooni-võitja Salvador Sobral vaimustas Jõulujazzil Tartu ja Tallinna publikut elurõõmust pakatava ja teatraalseid krutskeid täis püstijaladžässiga, kus kohtusid räpp, boolero ja Silvi Vrait.

Pühapäeva õhtul Vanemuises ja esmaspäeval Estonias koos oma pianisti Júlio Resende, kontrabassimängija André Rosinha ja trummari Bruno Pedrosoga üles astunud 28-aastane Sobral saabus koos kamraadidega ülikoolilinna Vilniusest, kus kvartett sai unustamatud ovatsioonid – sellist reaktsiooni polevat nad veel kunagi kogenud. Kaunase džässifestivali tähe all toimunud kontsert tähistas aktiivselt Hispaanias ja Portugalis tuuritanud kollektiivile esimest etteastet väljaspool Pürenee poolsaart, mida tähistati Tartusse saabudes Eesti musta leiva («See on nii hea!») ja lumesõjaga. «Ma ei mäleta, millal viimati nii palju lund nägin,» põhjendab Sobral enne Vanemuise kontserti antud intervjuus teda Eestis tabanud «turistivaimustust». Ühele bändikaaslasele olevat see esimene kord üldse nii kaugel põhjamaal käia. Pärast Eestit suundutakse veel Riiga ning siis tagasi kodusematele laiuskraadidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles