ISOLA saab kahe-aastaseks

Kärt Kelder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk peosarjast ISOLA
Hetk peosarjast ISOLA Foto: Jaanar Nikker

Sel nädalavahetusel tähistab peosari ISOLA oma teist tegutsemisaastat klubis Hall. Kahepäevasel tantsumuusika maratonil astuvad üles Norman Nodge ja Delta Funktionen Berliinist ning kohalikud tegijad.

Reedel, 7. detsembril esinev ida-sakslane Norman Nodge on techno-maailmas tegutsenud alates 1994. aastast. Alates 2005. aastast on ta Berghaini resident, kes on muusikat väljastanud nii Ostgut Toni kui ka septembris Eestis esinenud Marcel Dettmanni plaadifirma MDR-i alt. Nodge’i technole on omane hüpnootiline stiil, kus kuulaja mõtetega mängivad kickdrum’ide võrgutavad löögid.

Laupäeval, 8. detsembril on põhiesinejaks hollandlane Delta Funktionen, kes on tuntud eelkõige oma mitmekülgsuse ning vanakooli žanrite kasutuse poolest. Italo, Detroit techno ja vanakooli elektro pole mitte ainult tema loomingut mõjutanud, vaid iseloomustavad ka Delta Funktioneni eestveetavat plaadifirmat Radio Matrix.

Väliskülalistele lisaks saab kuulda Artur Läätse, Micaela Saracenot, Kenn-Eerik Kannikest, Mihkel Maripuud ja live’i teeb Djerrexxions.

Hetk peosarjast ISOLA
Hetk peosarjast ISOLA Foto: Jaanar Nikker

ISOLA leiab aset kolm kuni neli korda aastas. Esimene peosari toimus kinos Helios, kus peaesinejaks oli Abdulla Rashim. ISOLA tähendab itaalia keeles «saart», kuid on olemas ka mõistatus «saar, mida ei ole». Peo eestvedaja Elena Natale sõnul iseloomustabki ISOLA maagilist ringi, kus on võimalik nautida puhast armastust inimeste ja muusika vastu. «Soovime pakkuda müstilist maailma, millest alati sünnib midagi uut,» selgitas Natale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles