Vana redise seiklused kohalikus Morias

Jüri Pino
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Lott, «Põlevkivikuningas Väino Viilup».
Raivo Lott, «Põlevkivikuningas Väino Viilup». Foto: Raamat

Kes ei tea – redisteks nimetati hellitavalt või kirudes, oleneb, kes, neid Nõukogude Liidu aegseid direktoreid, esimehi, liikmeid ja kandidaate, kes pealtnäha olid väga punased, seest... redist on ikka kõik näinud. Puldis jaurab tõhustamisest ning lubab korraga ellu viia järgmise kahe ajaloolise parteikongressi otsused. Kui bankett juba hoos, ehtsad ustavad kodudesse laiali veetud, julgedki mehed pintsaku seljast visanud, laulavad kõik eelmainitud Eesti hümni, metsavendade ja Leegioni laule. Jõuludeks toovad kuused koju, see tähendab, tuuakse, võimalik, et julgeolekumehed toovadki, et igasugu kitutäid haisu ninna ei saaks.

Vahemärkusena: rohelisi hüütakse vahel arbuusideks. Et pealtnäha kallistab puid, tegelikult on lihtsalt rusikas taskus kapitalistlike sigade vastu ja tahaks rikkusi õigluse, st oma äranägemise järgi ümber jaotada, nagu... arbuusi on ikka kõik näinud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles