Visuaalselt efektne ja õpetlik jõululugu

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visuaalselt efektses lavastuses «Elias maa pealt» kohtub Elias veehaldjaga.
Visuaalselt efektses lavastuses «Elias maa pealt» kohtub Elias veehaldjaga. Foto: Sabine Burger

Lavastaja Helen Rekkor ja dramaturg Piret Jaaks on jõulude puhul NUKU video- ja ruumiinstallatsiooni lavastuseks kokku pannud lihtsa ja õpetliku loo, kus rõhutatakse perekonna tähtsust, vajadust olla hooliv ning vastutada nii üksteise kui ka planeedi eest.

Õnneks pole autorid näpu viibutamisega liiale läinud ning vaatajate südametunnistusele koputatakse õrnalt. Visuaalselt efektses lavastuses «Elias maa pealt» on parajas annuses õigeid manitsusi, lavastuses ei mõisteta kedagi otseselt hukka ja nii jääb vanemate enda otsustada, kas nad järgmine kord ostavad lapsele kõrrejoogi või mahla, millel pole plastist lisandit.

Aga ennekõike on «Elias maa pealt» ilus õnneliku lõpuga muinasjutt. Linnalapsed Elias ja Emilia – viimast vaevab hinge mattev allergiline köha – lähevad jõuluvaheajal rannakülas elavale vanaisale ja vanaemale külla. Nii nagu äsja kinno jõudnud «Eia jõulud Tondikakul» nimitegelase vanemad on tööga üle koormatud, on seda ka Eliase ja Emilia ema-isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles