Kes oli Tallinnas elanud ja surnud punklegend?

Janar Ala
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pete Shelley 
Pete Shelley Foto: Daniel Deslover/Zumapress.com

Möödunud nädalal saabus kurb uudis, et 63-aastaselt on surnud briti punkbändi Buzzcocks frontman Pete Shelley. Uudisele lisas kohalikku väärtust veel asjaolu, et Shelley suri Tallinnas. Oli omamoodi kummastav, aga samas rõõmustav (kuivõrd surmauudis saab muidugi olla rõõmustav) näha Shelley surmast tegemas lugusid nii elu24 kui ka «Aktuaalse kaamera» õhtust põhisaadet.

Buzzcocks oli ja on tähtis bänd, siin polnud õnneks sellist kurba asjaolu mängus, et mõni teisejärgulisem kuju mängitakse meie ahtavõitu kultuuriruumis tegelikust suuremaks. Shelley puhul muidugi ei mängitud suurt midagi, ei suuremaks ega väiksemaks – ei mäleta küll, et temast oleks eesti meedias eriti tulnud lugusid stiilis, et legend elab ja töötab siin. Teda kohalik meediaindustri muidugi eriti ei teadnud, polnud ta ju mõni Carl Danhammer.

Ja ega Shelley oleks tahtnudki neid lugusid. Kuuldavasti olnud talle meelepärane privaatne elu, nii et kui kohalikud entusiastid tahtsid kunagi Tallinnas Buzzcocksi kontserti korraldada, loobus Shelley sellest võimalusest lootuses jätkata anonüümias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles