Sõltumatu Tantsu Laval tantsitakse 12 tundi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsumaraton 2017
Tantsumaraton 2017 Foto: Ekaterina Soorsk

Sõltumatu Tantsu Laval tantsitakse liikumispuudega inimeste toetuseks 12 tundi järjest. 

29. detsembril kell 12-00 toimuval heategevuslikul tantsumaratonil kogutakse raha liikumispuudega noorte heaks. Teist aastat toimuv tantsumaraton toob ühte saali kõrvuti tantsima nii professionaalsed tantsijad-koreograafid, harrastajad kui ka liikumiseks abivahendit kasutavad liikumishuvilised.

Korraldajad, Sõltumatu Tantsu Lava ja Liikumispuudega Inimeste Liit soovivad pöörata tähelepanu liikumisele kui eneseväljenduse ja kunsti vormile, millega saavad  tegeleda kõik, olenemata füüsilisest ettevalmistusest või vormist. Nii soovitakse maratoniga kutsuda inimesi üles ühiskondlikule solidaarsusele.

Tantsumaratoni 12 tunni vältel mängivad muusikat DJ-d ja live trummiansambel Kuku!, kes annavad niiviisi oma heategevusliku panuse ürituse eesmärgi nimel. DJ-de seas on Riigikogu liikmed Eiki Nestor ja Heidy Purga, näitleja Rain Tolk, plaadipoe omanik Madis Nestor ja lavastaja Ingomar Vihmar. Lisaks keerutavad plaate DJ-d Kevin Park, Mari-Anna Miller, Johanna Tenso, Taavi-Peeter Liiv. Sündmuse avavad pidulikult Riigikogu liige Tanel Talve, Sõltumatu Tantsu Lava eestvedaja Triinu Aron ning Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht Lili Tiri. Maratonil eelneb ka ühissoojendus TLÜ teaduri ja tantsuõpetaja Madli Telleriga.

Õhtujuhid ergutavad tantsijaid ning žürii jagab välja erinevaid auhindu. Valguskujunduse loob valguskunstnik Karolin Tamm.

Kõiki, kes soovivad oma panuse anda võrdsete liikumisvõimaluste eest oodatakse osalejatele kaasa elama ja endale sobivas ajavahemikus kaasa tantsima. Selleks saab kohapealt soetada toetajapileti ning tulla 29. detsembril Sõltumatu Tantsu Lavale võistlejaid ergutama ja kaasa tantsima, soovi korral ka lihtsalt pealt vaatama.

ELIL-i tegevjuht Lili Tiri: «ELIL-i eesmärk on suurendada liikumispuudega inimeste huvi ja teadlikkust tantsust ja sellest, et ükskõik, mil moel sa tantsid või liigud, see on aksepteeritav ja sinule endale hea ning kasulik. Sel aastal osalevad liikumispuudega tantsijad on erineva võimekusega olles manuaal- või elektriratastooli kasutajad, liiguvad tugiraami või karkude abil. Nende eesmärk on olla eeskujuks ning kutsuda teisigi Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu Sõpruse pst 151a spetsiaalset treeningsaali kasutama - tants võib olla üks sotsiaalse rehabilitatsiooni vorme.»

Tantsumaraton teeb sel aastal koostööd Eesti Breigiliidu ja Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsiga ning tantsustuudiotega, et tuua erinevate tantsustiilide harrastajad ühele põrandale kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles