Kinos läheb tulevikus veelgi mugavamaks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas
Forum Cinemas Foto: Rasmus Kooskora

Forum Cinemas Baltikumi juht: kinoturu peamine trend saab olema mugavuse kasv.

Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht Kristjan Kongo märkis uue aasta kinotrende tutvustavas pressiteates, et maailmas on tehnoloogiline innovatsioon pigem pidurdumas ning üha rohkem nõuab klient ning ka kino ise keskendub mugavuse suurendamisele.

«Kui varasemalt oli kinodes pidevalt tehnoloogilised uuendused järjest kvaliteetsemate projektorite, helisüsteemide ja muus sarnase näol, siis viimased trendid näitavad, et tehnoloogiline innovatsioon jääb nüüd mõneks ajaks pigem tagaplaanile,» selgitas Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht Kristjan Kongo aastat kokku võttes. 

«Kindlasti on uut tehnoloogiat küll tulemas, näiteks uued elektroonilised ekraanid ning prillivaba 3D tehnoloogia, kuid maailma viimase aja trendid, mis jätkuvad kindlasti ka uuel aastal, näitavad, et peamine rõhk on eelkõige külastajate mugavuse tõstmisel,» rääkis Kongo. «Näeme seda kõikide meie Oden gruppi kuuluvate kinode pealt üle maailma ning ka ju Eestis oleme sellega juba tugevalt alustanud.» Forum Cinemas Coca-Cola Plazas avati kevadel kaks LUXE saali, kus on üksnes mugavad lamamistoolid ning möödunud aastal läbis täieliku uuenduskuuri ka A. Le Coq Sviit.

Kongo lisas, et mugavuse tõstmise juurde kuulub kindlasti ka söögi ja joogi pakkumise ja valiku suurendamine ning üleüldiselt preemium kontseptsioonide esile tõstmine. 

«Baltikumi kinoturust rääkides tuleb trendina kindlasti ära mainida ka kodumaise toodangu suurenemine, kuigi ruumi arenguks veel on, sest kui Euroopa erinevates maades küündib kodumaiste filmide osakaal 30%-ni, siis Eestis oli sellel aastal vastav arv 14%, Lätis 7% ning Leedus 21%.» 

Forum Cinemas OÜ kuulub Soome kinooperaatori Finnkino Gruppi, mis omakorda kuulub Odeon Groupi koosseisu, mille omanikuks on USA kinokett AMC. AMC on USA suurim kinokett, mille aktsiad on NY aktsiabörsil noteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles