Süüdimatu jant rahvusliku eripära kastmes (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlanna ja kaks armeenlast: Saara Kadak Tigran Gevorkjani ja Armen Arušanjani embuses.
Eestlanna ja kaks armeenlast: Saara Kadak Tigran Gevorkjani ja Armen Arušanjani embuses. Foto: Kaader filmist

Kord kasvas Ararati mäe jalamil viinamari, kuldne päike teda küpsetas ja mahe tuuleke kosutas. Armeenlased tegid sellest imelise veini, kuhu panid sisse lõunamaa tulise südame ja iidsed perekonnatraditsioonid. Aga üks eestlasest veinikriitik (sic!) kirjutas selle kohta oma blogis, et tegu on «täieliku rämpsuga», ja selle tõttu jäi suur veiniäri katki. Kuumad mägede pojad sõidavadki Tallinna, et eestlane oma sõnade eest vastutama panna (loe: need talle kurku tagasi toppida).

See on Eesti-Armeenia ühisfilmi «Lõbus perekond» käivitav sündmus. Eelöeldut arvesse võttes: kui keegi lugejatest peaks seda arvustust armeenlastele tõlkima, palun rõhutada, et mina pole öelnud, et film on «täielik rämps». Nii igaks juhuks. Režissööri sõnul on tegemist melodramaatilise komöödiaga, minu meelest püüdlikult lustliku jandiga, mille filmimisel on aega ja raha pigem kokku hoitud, mitte vastupidi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles