Uus Lotte film: nunnumeeter kohe põhja! (1)

Margit Adorf
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Lotte ja kadunud lohed» FOTO: Kaader Filmist
«Lotte ja kadunud lohed» FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader filmist

No nüüd on kinodes jälle niisugune film, mis on kõigile lastega peredele lauskohustuslik ära vaadata. Kui sellise filmiga oma kinoaastat alustate, siis lihtsalt peab tulema hea aasta.

Seekordne «Lotte» on sedalaadi film, mis sobib ka pisematele lastele. Kui «Lotte ja kuukivi saladus» oli rohkem suurematele ja kippus kohati igavaks jääma, siis «Lotte ja kadunud lohed» on selline, mille suudab igavlemata ära vaadata nii lasteaiaealine kui ka koolilaps ja mis paneb iga vanema või vanavanema südame sulama.

Film on küll selles osas üsna üheplaaniline, et mingeid erilisi varjatud nalju, mis jõuavad kohale vaid täiskasvanuile, selles filmis ei ole. Lugu on lihtne: Lotte saab endale väikse õe Roosi ja see pisike beebi asub koos Lottega kohe maailma avastama. Lotte selgitab väiksele õele, et küll on hea, et too sündis kohe hommikul, nii on aega terve päeva seiklusi korjata, kuni korv saab täis. Nii nad teele asuvadki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles