Forum Cinemas avalikustas kinolevi populaarsemad filmid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmis "Bohemian Rhapsody".
Kaader filmis "Bohemian Rhapsody". Foto: Rakvere Teatrikino

Äsja lõppenud 2018. aastal kogusid Forum Cinemas kinodes rohkelt vaatajaid eelkõige animafilmid, kuid kokkuvõttes osutus populaarseimaks filmiks «Bohemian Rhapsody», mis edastas kõigest 250 vaatajaga teisele kohale tulnud kodumaist hitti «Klassikokkutulek 2».

Möödunud aasta jooksul käidi Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Viljandis filme ja muid erilinastusi vaatamas kokku ligi miljonil korral. 2018. aasta menukaimaks filmiks osutus «Bohemian Rhapsody», mida käis vaatamas kokku üle 31 000 silmapaari. Teisele kohale jäi kodumaine «Klassikokkutulek 2» ligi 30 800 vaatajaga ning kolmandale kohale animafilm «Imelised 2» ligi 25 000 külastusega.

Filmide esikümnes on lausa kolm superkangelaste filmi («Avengers: Infinity War», «Venom», «Deadpool 2»), kolm animatsiooni («Grinch», «Hotel Transylvania 3», «Imelised 2») ning kaks Eesti filmi («Klassikokkutulek 2», «Seltsimees laps»).

«Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused»
«Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused» Foto: Kaader flmist

Möödunud aastal linastus eriti palju kodumaiseid linateoseid, millest Forum Cinemas kinodes oli populaarseim «Klassikokkutulek 2» ligi 31 000 vaatamisega, järgnes «Seltsimees laps» ligi 23 000 vaatamisega ning populaarsuselt kolmandaks tõusis «Eia jõulud Tondikakul», mis jookseb kinodes veel mõnda aega, aga suutis aasta lõpuks koguda juba ligi 18 000 vaatajat.

«Lõppenud aastat võib lugeda edukaks, kuigi filme käidi vaatamas natuke vähem kui aasta varem. Ilmselt annab siin ka mõju tihe konkurents kinoturul,» selgitas Forum Cinemas tegevjuht Kristjan Kongo ning lisas, et sellele vaatamata on siiski Forum Cinemas külastajate hulk püsinud stabiilsena.

«Eriti hea meel on selle üle, et Viljandi Centrumi kino on väga hästi vastu võetud ning sealne külastajate arv on korralik. Samuti on läheb edukalt aasta alguses Coca-Cola Plazas avatud LUXE saalidel, kus on küll varasemaga võrreldes vähem istmeid, kuid vaatajaid on saalides käinud ligi 15% rohkem. Mugavuse tõstmisega kindlasti ka jätkame.»

Kongo märkis, et uuest aastast on oodata möödunuga võrreldes veelgi tugevamat filmiaastat. «Juba aasta alguses on ju linastumas mitmeid kindlaid hitte meie enda filmitegijatelt nagu «Klassikokkutulek 3» ja «Tõde ja Õigus»».

Forum Cinemas kinodes on muutunud üha populaarsemaks ka eriprogrammid ning eriti kvaliteetsed ooperid. Näiteks MET Opera «Aida» kogus ligi 750 vaatajat ning «Tosca» 650 külastajat. Lõuna-Korea poistebändi kontsertfilmi «Burn the Stage: The Movie» käis vaatamas lausa ligi 1200 inimest.

Tartu Ekraani kino külastajad tundsid möödunud aastal kõige rohkem huvi «Seltsimees laps» vastu, kuid Viljandi Centrum kinos osutus populaarseimaks «Klassikokkutulek 2». Viljandi kinokülastuste statistikast ilmneb, et seal on üldse keskmisest populaarsemaid tervele perele suunatud teosed. Kokku käidi Ekraanis aasta jooksul ligi 70 000 korral ja Viljandi Centrumis ligi 118 000 korda.

Aasta jooksul toimus Forum Cinemas kinodes kokku 375 linastust, mille hulka kuuluvad nii filmid, ooperi-, balleti- ja teatriülekanded, kontserdid, kui ka spordiülekanded. Aasta varem linastus erinevaid teoseid kokku 312.

3D formaadis filme vaadati kokku 189 442 korral, mis moodustab 19% kõikidest külastuskordadest. Kõige rohkem 3D formaadis vaatajaid kogus kokku «Avengers: Infinity War».

FORUM CINEMAS FILMIDE TOP 5:

Bohemian Rhapsody

31 026

Klassikokkutulek 2

30 784

Imelised 2

24 952

Hotel Transylvania 3

23 378

Seltsimees laps

23 070

FORUM CINEMAS EESTI FILMIDE TOP 3:

Klassikokkutulek 2

30 784

Seltsimees laps

23 070

Eia jõulud Tondikakul

17 885

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles