Nähtus nimega Kersna

Sandra Jõgeva
, kunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna saade «Nähtus nimega Evelin» portreteeris Evelin Ilvest. 
Vahur Kersna saade «Nähtus nimega Evelin» portreteeris Evelin Ilvest. Foto: Kaader saatest

2. jaanuaril ETVs eetris olnud Vahur Kersna saade «Nähtus nimega Evelin» on jätnud vähesed vaatajad külmaks, seda nii saate autori, portreteeritava, kanali kui ka palja tagumiku pärast. 

Erinevalt Vahur Kersnast ei leia ma, et Evelini arhetüüp on tugev, endaga alati hakkama saav eesti naine, nagu too järjekordse mammutportreesaate üllitanud teleautor ise hiljuti meedias ütles. Pigem on endine presidendiproua oma arhetüübilt Marie Antoinette. Privileegipime valitsejaproua, kes aeg-ajalt lamburimängudena erinevaid, ka «lihtsaid» asju proovib. Olgu selleks siis moekunstniku või lastekirjaniku amet, rulluisutamine või leivaküpsetamine. Ja selle käigus ohtralt riigi ehk «oma alamate» käest maksudena kogutud raha kulutab. Kaugenedes oma elustiililt ja mõtteviisilt sellestsamast rahvast sealjuures pöördumatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles