Poksifilm põrutab hellalt südamele

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener ja õpilane. Sylvester Stallone ja Michael B. Jordan filmis «Creed II». 
Treener ja õpilane. Sylvester Stallone ja Michael B. Jordan filmis «Creed II». Foto: Kaader filmist

1976. aastal alanud poksifilmide seeria «Rocky» peategelane Rocky Balboa (Sylvester Stallone) naaseb treenerina draamas «Creed II», et aidata oma kunagise rivaali Apollo Creedi maailmameistriks tõusnud pojal Adonisel (Michael B. Jordan) alistada raevukas venelane Viktor Drago (Florian Munteanu). Adonis Creedi peale hammast ihuva väljakutsuja isaks on neljandast «Rocky» jaost tuttav Ivan Drago, keda mänginud Dolph Lundgrengi uues filmis üles astub. «Creed II», järg Sylvester Stallone’ile Oscari-nominatsiooni toonud «Creedile», annab niisiis võimaluse kohtuda juba tuttavate poksijatega, keda ühendavaks jooneks on sugulussidemed või hoopis leevendust vajav vimm.

Filmi staar aga mõistagi selle sitke ja sihikindel nimitegelane Adonis Creed. Noore võitleja liigutavalt toekas suhe mentori Rockyga on endiselt «Creedi» sarja maagiline kandev jõud. Nüüd, kui valdavalt action-filmidest tuntud Stallone on jõudnud väärikalt 70ndatesse, mõjub ta elutarga ja mõistva isafiguuri rollis vägagi nauditavalt, justkui oleks Stallone’i tugevus kandunud musklitest südamesse. Samavõrra andekal «Musta pantri» staaril Michael B. Jordanil, kellel on mängida füüsiliselt palju nõudlikum osa, on eaka Stallone’iga hiilgav klapp, mistõttu soojendavad südant nende ühised helged jutuajamised väljaspool poksiringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles