Vanemuise draamatrupp jagas kolleegipreemiaid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoeg (Karl Laumets) seisab oma mõõga kõrval (Marika Barabanštšikova).
Kalevipoeg (Karl Laumets) seisab oma mõõga kõrval (Marika Barabanštšikova). Foto: Gabriela Liivamägi

Pühapäeval, 6. jaanuaril kogunes trupp Vanemuise väikeses majas ning hääletas möödunud aasta parimad.

Naispeaosa preemia pälvis Maria Annus, kes sai tunnustuse silmapaistvate rollide eest lavastustes «Medeia» (Medeia) ja «Sweeney Todd» (Nellie Lovett). Parima meespeaosa preemia läks Veiko Porkanenile Karli rolli eest lavastuses «Midagi tõelist» ning Leemeti rolli eest lavastuses «Mees, kes teadis ussisõnu».

Naiskõrvalosa preemiaga tunnustati Gertie Landerborgeri rolli eest lavastuses «33 variatsiooni» Ragne Pekarevi ning parima meeskõrvalosa preemia vääriliseks tunnistati Reimo Sagor Mefisto rolli eest lavastustes «Faust» ja rollide eest lavastuses «Mees, kes teadis ussisõnu».

Möödunud aasta parimaks lavastuseks valiti Karl Laumetsa lavastatud «Kalevipoeg». Lisaks tunnustati noort lavastajat ja näitlejat ka toredaima kolleegi eripreemiaga.

Aasta hõivatuima draamaartisti eripreemia teenis aga Kärt Tammjärv, kes käis 2018. aastal publiku eest saja kolmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles