Eesti Muusikaauhinnad 2019: Selgusid aasta klassikaalbumi nominendid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki-Sven Tüür oma koduaias Hiiumaal.
Erkki-Sven Tüür oma koduaias Hiiumaal. Foto: Sander Ilvest

Eesti Muusikanõukogu ja Eesti Fonogrammitootjate Ühingu koostöös on selgunud Eesti Muusikaauhinnad 2019 aasta klassikaalbumi kategooria nominendid. 

Aasta klassikaalbumi žanrikategooriate kandidaatide nimekiri koostati Eesti Muusikanõukogu liikmete esitatud ettepanekute alusel. Kategooria sisaldab žanrikategooriaid, milleks on kammermuusika, sümfooniline muusika või lavamuusika, koorimuusika ja eesti helilooming. Eri valdkonna ekspertidest koosnenud žürii valis esitatud plaatide põhjal parimad. Iga žanrikategooria parim pälvis nominatsiooni ja just nende seast valitakse aasta klassikaalbum. Plaatide kuulamine ja hindamine toimus Eesti Muusikaauhindade hääletussüsteemi kaudu.

Aasta klassikaalbum 2019 nominendid on:

Aasta heliloomingu album, aasta sümfoonilise- või lavamuusika album

Erkki-Sven Tüür. «Illuminatio. Whistles and Whispers from Uluru. Symphony No. 8», Ondine (2018)

Muusika: Erkki-Sven Tüür

Esitajad: Lawrence Power (vioola), Genevieve Lacey (plokkflööt), Tapiola Sinfonietta, dirigent Olari Elts.

Tegemist on järjekorras Erkki-Sven Tüüri neljanda autoriplaadiga, mis ilmunud maineka Soome plaadimärgi Ondine all. Plaadil on kaks instrumentaalkontserti – «Illuminatio» vioolale ja orkestrile ning «Whistles and Whispers from Uluru» plokkflöödile ja keelpilliorkestrile. Albumile on salvestatud ka Sümfoonia nr. 8, mille esiettekanne toimus 2010. aasta aprillikuus Glasgow City Hallsis Šoti Kammerorkestri ja Olari Eltsi esituses.

Aasta koorimuusika album

3 CD-d Baltic Voices. «Harmonia Mundi» (2018)

Muusika: Cyrillus Kreek, Veljo Tormis, Arvo Pärt, Urmas Sisask, Toivo Tulev, Galina Grigorjeva, Erkki-Sven Tüür, Sven-David Sandström, Einojuhani Rautavaara, Pēteris Vasks, Per Norgard, Alfred Schnittke, Vaclovas Augustinas, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Kaija Saariaho, Rytis Mažulis, Erik Bergman, Algirdas Martinaitis, Henryk Mikolaj Górecki 

Esitajad: Eesti Filharmoonia Kammerkoor, dirigent Paul Hillier

Aasta kammermuusika album

«The Soul of Fire», ERP (2018)

Muusika: de Falla, Albéniz, Stravinsky

Esitajad: Age Juurikas, piano

Tegemist on Age Juurikase esimese sooloalbumiga, omanäolise ja ambitsioonika live-salvestusega, milles läbivad teemad on tuli ja tants, rituaal ning muinaslugu.

Eesti Muusikaauhinnad 2019 nominentide täisnimekiri selgub täna, 10. jaanuari õhtul.Võitjad selguvad 24. jaanuaril Eesti Muusikaauhinnad 2019 galal Saku Suurhallis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles