Pallase galeriis «Kodustatud maastikud»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kodustatud maastikud I" Tikand. Tiina Kraav 2018
"Kodustatud maastikud I" Tikand. Tiina Kraav 2018 Foto: Tiina Kraav

Teisipäeval, 15. jaanuaril kell 17.30 avatakse Pallase galeriis Noorus Tiina Kraavi isikunäitus «Kodustatud maastikud II», mille ajendiks on möödunud sajandi teise poole nn kodustatud tikandite hülgamisprotsess ja selle analüüs.

Avatav väljapanek jätkab Paide Muusika- ja Teatrimajas eelmisel aastal toimunud näitusega «Kodustatud maastikud» alustatud otsinguid võõraste maastike kodustamise püüdes, kus kunstnik kutsub mõtisklema kodu ja kodustamise mõiste mitmetähenduslikkuse üle.

Tiina Kraav: «Alati ei saa mõjutada keskkonda, kus viibitakse, saab aga otsustada selle tajumise viisi üle. Siin on valitud tunnetus peamiselt läbi nn ristpisteprillide. Näitus püüab nihutada klassikalise graafika piire, katsetades niidi ja tikandi võimalusi mõjuda graafilise joone ja pinnana. Olgu graafikale pretendeerivaks meediumiks tikand kas klassikalise käsitööna või laiemalt võttes tekstiilikunstina, on pandud ta toimima lisaks kangale ka paberil. Kasutatud tehnika pehmendab realistlikku kujutust unenäolisemaks ja kohati naivistlikuna mõjuvaks niidi silituse abil.»

Tiina Kraav on lõpetanud nahadisaini osakonna Kõrgemas Kunstikoolis Pallas 2018. aastal ja on tänaseks jõudnud kõrvuti grupinäitustel esinemistega teise isikunäituseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles