Andres Puustusmaa naaseb teatrilavale (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater KELMi lavastus «AV Maria»
Teater KELMi lavastus «AV Maria» Foto: Plakat

Kultuuriklubi Kelm ja Karl Koppelmaa koostöös sündinud Teater KELMi uuslavastus «AV Maria» esietendub 17. jaanuaril Kanuti Gildi SAALi Püha Vaimu SAALis.

Teater KELM, mis oli koos Kultuuriklubiga Kelm sunnitud kevadel oma ruumidest lahkuma, on nüüd leidnud endale partneri Kanuti Gildi SAALi näol ning nii antaksegi esimene etendus väljaspool Kultuuriklubi Kelm ruume 17. jaanuaril Püha Vaimu SAALis. Seekordse lavastuse teeb veel eriliseks see, et peale viitteist aastat pausi naaseb teatrilavale praegu režissöörina leiba teeniv Andres Puustusmaa.

«AV Maria» on perekonna kui ühiskonna väikseima mudeli lugu, mis klassikaliste narratiivide (n-ö Tuhkatriinu, Romeo ja Julia, Fausti, Achilleuse jne lugude) küüsist ei suuda pääseda, et leida enesele koht päikese all, kus ei ole nagunii enam midagi uut. Loo keskmes on isa ja tütar, kes ei saa või ei julge väljuda oma elutoast, kartes, et lahkudes tabab ühte neist surm.

  • Autor ja lavastaja: Karl Koppelmaa
  • Kunstnikud: Johannes Valdma, Karoliina Kull
  • Laval: Lauli Otsar, Andres Puustusmaa, Markus Truup

Teater KELM on EMTA Lavakunstikooli 27. lennu ja Kultuuriklubi Kelm koostöös alguse saanud teater. Idee oma teatrist hakkas arenema 2015. aastal, mil praegused KELMi näitlejad tõid ühes kursusekaaslastega lavale kolm lühilavastust koondnimetusega «KASSETT».2016. aasta suvel koguti ühisrahastusplatvormi «Hooandja» kaudu annetusi vajaliku teatritehnika soetamise jaoks ning Vene 33 ruumides mängiti kaks hooaega, kuni oldi koos Kultuuriklubiga Kelm sunnitud sealt lahkuma. 

Esietendus ja etendused 17., 24., 26., 30. ja 31. jaanuaril ning 15., 16. ja 20. veebruaril Kanuti Gildi SAALis Tallinnas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles