Patrik Schumacher: „Kogu avalik ruum võiks olla eraomandis, kuid avalikkuse kasutuses“

, Narva peaarhitekt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma ühe tuntuima arhitektuuribüroo Zaha Hadid Architects juht ning arhitektuuriteoreetik Patrik Schumacher Eestis.
Maailma ühe tuntuima arhitektuuribüroo Zaha Hadid Architects juht ning arhitektuuriteoreetik Patrik Schumacher Eestis. Foto: Tõnu Tunnel

Maailma ühe tuntuima arhitektuuribüroo Zaha Hadid Architects juht Patrik Schumacher pidas eelmise aasta detsembris Tallinnas avaliku loengu arhitektuuri panusest inimvabaduse arengusse, keskendudes inim- ja ühiskondlikule arengule ning sellele, kuidas arhitektuur on ühiskonna struktureerimisele ja arendamisele alati kaasa aidanud. Hiljem vestles ta Narva peaarhitekti Ivan Sergejeviga arhitektuurist, teadmistepõhisest majandusest ja avalikust ruumist.

Zaha Hadid Architects on Londoni arhitektuuribüroo, mille asutas maailma mainekaima arhitektuuripreemia, Pritzkeri auhinnaga pärjatud arhitekt Zaha Hadid. Tema ootamatu surma järel 2016. aasta märtsis on bürood juhtinud ja selle ainsaks partneriks just Schumacher.

Patrik Schumacher käis Tallinnas esinemas Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna avatud loengute sarja raames – EKA arhitektuuriteaduskond on Eesti arhitektuurihariduse keskpunkt ja olulisim kompetentsikeskus kõigis tehiskeskkonda loovates distsipliinides, hõlmates sisearhitektuuri, arhitektuuri ja linnaplaneerimise valdkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles