Millised on Eesti parimad näitused?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe ajalookeskus toob esile Tallinna kõige paremini säilinud suvemõisa ilu ja suursugususe. Muuseumihoonete kõrval väärivad esiletõstmist õnnestunud väliekspositsioonid.
Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe ajalookeskus toob esile Tallinna kõige paremini säilinud suvemõisa ilu ja suursugususe. Muuseumihoonete kõrval väärivad esiletõstmist õnnestunud väliekspositsioonid. Foto: Vahur Lõhmus

Eesti Vabariigi juubeliaasta on olnud paljudes kultuurivaldkondades suurte projektide ja suurte õnnestumiste aasta. Kuidas on lood muuseumidega? Huvi suurenemisest muuseumide vastu räägivad kasvavad külastajaarvud, millest aga räägivad 2018. aasta parimad näitused? Muuseuminõukogu näituste žürii liikmetena saime näha kümneid näitusi ja ekspositsioone, mis pakkus põnevat ülevaadet suundadest Eesti muuseumides.

Mariann Raisma, Tartu Ülikooli muuseumi direktor ja Agnes Aljas, Eesti Rahva Muuseumi teadussekretär, Muuseuminõukogu näituste komisjoni liikmed, külastasid aasta jooksul kümneid näitusi ja ekspositsioone, mis andis hea ülevaate parimatest näitustest  Eesti muuseumimaastikul. Nähtust annavadki nad nüüd põhjaliku ülevaate. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles