Aja auk. Betoonist purilennuki tähelend

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TelesarI „Mythbusters” esimene episood jõudis eetrisse 23. jaanuaril 2003. aastal.
TelesarI „Mythbusters” esimene episood jõudis eetrisse 23. jaanuaril 2003. aastal. Foto: Discovery

Kas pardi prääksumine ei kaja? (Tegelikult kajab.) Kas betoonist on võimalik purilennukit ehitada? (On.) Kas võileib langeb alati või pool allapoole? (Ei.) Kas jogurtil on emotsioonid? (Ei.) Kas Empire State Buildingu otsast pillatud münt võib inimese tänaval tappa? (Ei.)

Need ja sajad teised inimkonda vaevanud igavikulised küsimused võeti ette hariv-haaravas telesarjas „Mythbusters“, mille esimene episood jõudis eetrisse 23. jaanuaril 2003. aastal. Sarjas pandi mängulis-teaduslikus ja ladus-tehnilises võtmes proovile kõikvõimalike linnalegendide, ajalooliste müütide, internetivideote ja kurioosumite paikapidavus.

Väikese eelarvega alustanud sari oli õigupoolest esiotsa mõeldud Discovery kanalile ei rohkemaks ega vähemaks kui augutäiteks. Ühte saatejuhti-eksperimentaatorit Jamie Hynemani pealegi linnalegendid üldse ei huvitanud ning esimestes episoodides tegi ta kaasa põhimõtteliselt poolvägisi. Kõigile ootamatult aga ärkas Hynemanis huvi ning ka sari ise sai tohutult populaarseks. Seda tehti 14 hooaega ja ühtekokku valmis koos kõikvõimalike ekstrasaadetega 282 osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles