Mustonenfest pöördub tagasi juurte juurde

, muusikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Gurdjeff Ensemble FOTO: Eesti Kontsert
The Gurdjeff Ensemble FOTO: Eesti Kontsert Foto: Eesti Kontsert

Sel aastal toimub Mustonefest juba kolmekümnendat korda. Uue järele janunevas heitlikus ajas huvitab kontserdikülastajat ilmselt pigem see, kas juubilar on suutnud ajaga kaasas käia – kas kohtume isikuga, kelle suurim saavutus on elatud aastad, või suudab ta oma nooruslikkuse ja innovatiivsusega noorematele silmad ette teha.

Kõnealust festivali on aastate jooksul väisanud sellised muusikamaailma tipptegijad nagu Gustav Leonhardt, Jordi Savall, Barthold Kuijken, Patrick Gallois, Emma Kirkby, Liana Issakadze, Natalia Gutman jpt. Need on nimed, mis räägivad iseenda eest ning parim kvaliteedimärk säravale juubilarile.

Viimastel aastatel on keskendutud ida ja lääne kultuuride vastastikustele mõjudele ja rahvuskultuuride omapärale. Sel aastal toimub festival 1.–9. veebruarini ning juubeliüritus pöördub tagasi juurte juurde – saab kuulda mitmeid vanamuusikakavu ning rahvamuusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles