Karin Laansoo soovib, et Kai ukse taga oleks saba

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse direktor Karin Laansoo Noblessneri sadamalinnakus, tagumises hoones avatakse 20. septembril rahvusvaheline kunstikeskus Kai.
Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse direktor Karin Laansoo Noblessneri sadamalinnakus, tagumises hoones avatakse 20. septembril rahvusvaheline kunstikeskus Kai. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) juht Karin Laansoo on viimsed 12 aastat elanud New Yorgis, tutvustades just selles maailmalinnas Eesti kunsti ja kunstnikke. Kuidas Eesti kunstil on seni välismaal läinud ja mida uut pakub sügisel avatav Kai, räägibki Karin Laansoo Postimehele antud intervjuus. «Renoveeritud tööstushooneid-kunstikeskusi näeb maailmas väga palju, aga meid muudab eriliseks see, et oleme ka kompetentsikeskus. Kais näeb tipptasemel kultuuri ja saab ka süüa. Usun, et Kaist saab Tallinna uus magnet,» ütleb Karin Laansoo.

Kunstikeskuse Kai taga on Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus. Karin Laansoo, kas see tähendab, et uues kunstisaalis näeb eelkõige Eesti kunsti?

Kais näeb rahvusvahelist kunsti ja Eesti kunsti. Meie ettekujutuses on nad koos, sest Eesti kaasaegne kunst on osa rahvusvahelisest kunstielust. Kais saab tulevikus kindlasti näha nii tippnimesid kui noori tegijaid. Me töötame nii Eesti kui rahvusvaheliste kuraatoritega.

Tagasi üles