Tallinna Linnateatriga liitus hinnatud näitleja

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Nuter pensionil balletiõpetaja rollis lavastuses «Miljoni vaade».
Egon Nuter pensionil balletiõpetaja rollis lavastuses «Miljoni vaade». Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateatriga on liitunud näitleja Egon Nuter. «Meil on suur heameel teatada, et meie trupiga on liitunud näitleja Egon Nuter. Egonit võib juba varsti näha aprillikuus esietenduvas Elmo Nüganeni lavastuses «Kant». Ühtlasi jätkab ta osatäitmist lavastuses «Miljoni vaade». Palju edu ja suuri kordaminekuid meie lavadel!» teatab teater oma sotsiaalmeedia kontol.

Enne Tallinna Linnateatriga liitumist oli Egon Nuter aastaid vabakutseline näitleja. Kutseline näitlejatee algas tal aga Tallinna Vanalinnastuudios, kus ta töötas 1981-2002. aastatel.

Teatud välise sarnasuse tõttu on Egon Nuter sageli imiteerinud president Lennart Merd. Esimest korda tegi ta sead Vanalinnastuudios 1990ndatel, siis piirdus ta osatäitmine mõne lausega. Kuid laiemalt tuntuks sai Nuteri Meri Andrus Kivirähki näidendi põhjal loodud lavastuses «Meri ja Orav» (2009). Lennart Mere rollis oli ta ka Heidi Sarapuu lavastuses «Lennud» (2017).

Nuter on kaasa teinud huumorisaates «Wigla show» ja Eesti Televisioonis mitukümmend hooaega jooksnud seriaalis «Õnne 13». Samuti on Nuter mänginud mitmetes mängufilmides, teiste seas näiteks «Nipernaadi», «Vanad ja kobedad saavad jalad alla», «Tuulepealne maa», «Punane elavhõbe» ja «Võta või jäta».

Egon Nuter on Tallinna Linnateatri koosesisus erandlik näitleja- 1955. aastal sündinud Egon Nuter on lõpetanud Eduard Vilde nimelise Tallinna Pedagoogilise Instituudi (kultuurharidus- teaduskond, näitejuhtimise eriala). Kõik ülejäänud Tallinna Linnateatri näitlejad on lavakunstikooli vilistlased.

Nuteri liitumise järel on Tallinna Linnateatri koosseisus 31 näitlejat. Ainuke Eesti teater, mis edestab näitlejate arvult Tallinna Linnateatrit, on Eesti Draamateater, kus kodulehe andmetel on teatriga püsivalt seotult 37 näitlejat. Vanemuise koosseisus on aga ainult 23 näitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles