Jüri Reinvere kolmas ooper esietendub Saksamaal

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Reinvere.
Jüri Reinvere. Foto: Eleanor Boileau Clarke

«Sellest tuleb jälle suur ooper ja suur lugu,» ütleb Jüri Reinvere. Saksamaal elava eesti helilooja kahevaatuseline, täisorkestri ja -kooriga ooper «Minona» esietendub 2020. aasta jaanuaris. Regensburgi teatri tellimusel valmiva ooperi peategelane on Minona von Stackelberg, kes mõningate uurijate kinnitusel on Beethoveni tütar. Eestlastele muudab Minona aga huvitavaks fakt, et ta elas aastail 1819–1842 Tallinnas. Ja Reinvere uue ooperi keskse stseeni tegevus toimubki Tallinnas.

Reinvere tunnistab, et tellimus kirjutada Regensburgi teatrile ooper on väga austusväärne, sest ooperitellimusi jagatakse vähe. Oluline on seegi, et üks ooperi finantseerijaid on Ernst von Siemens-Stiftung Saksamaal, mis tõstab Reinvere Saksa heliloojate auväärsesse nimekirja. «Regensburgi teater on auväärne teater, mis on kuulus oma erksa repertuaari poolest,» ütleb helilooja. «Nad andsid mulle kõige paremad tingimused, ning mis veel olulisem, tahtsid esietendust kohe Beethoveni aasta algusesse, jaanuarikuusse 2020,» põhjendab Reinvere teatri valikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles