Järelvaadatav: Rakvere Gümnaasiumi Filmifestival

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe vahendusel saab jälgida otseülekannet Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivali finaalüritusest. Ülekandes toome teieni filmid, vaheklipid, intervjuud ja muu põneva.

Rakvere Gümnaasiumi filmifestival on igal aastal toimuv noorte filmifestival, mille juured ulatuvad 2000ndatesse aastatesse. Miniatuurne festival on aastatega kasvanud nädalapikkuseks elamuseks, mis on ühtlasi suurim omasuguste seas kogu vabariigis.

Tänavusel festivalil pööratakse tähelepanu eluilu pakkuvatele igapäevatoimetustele, mis aitavad mõelda ja saada kastist välja, et näha suuremat pilti, kogeda teistsugust lähenemist, leida uusi emotsioone. 

Finaali alustame avasõuga, millega proovime näidata, mis kastist meie välja tahame, ning usume, et läbi meie püüdluse on ka vaatajal võimalik enda sisemiste kastideni jõuda. Ülejäänud õhtu on jagatud kaheks: eelžürii otsuse põhjal tulevad näitamisele viis parimat õpilaskategooria- ja viis tudengikategooria lühifilmi. Noorte talentide autasustamine toimub terve õhtu vältel ehk mõlema ploki lõpus.

Kategooriate vahel on paus, mille ajal saavad festivali külastajad nautida noort instrumentaalse muusika produtsenti Jasperinot. Otseülekande jälgija ei jää ilma ühestki filmist, vaheklipist ega intervjuust ning saab olla osa festivalist kas või teisel pool maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles