Must Kast lavastab Piret Raua debüütromaani

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaija M Kalveti laste- ja koguperelavastus «Ernesto küülikud».
Kaija M Kalveti laste- ja koguperelavastus «Ernesto küülikud». Foto: Must Kast

Pühapäeval, 3. märtsil kell 12.00 esietendub Tartus Saksa Kultuuri Instituudi saalis Kaija M Kalveti laste- ja koguperelavastus «Ernesto küülikud».

Piret Raua samanimelisel romaanil põhinev lavastus jutustab loo mustkunstnikust, kes ühel hommikul ärgates üllatusega avastab, et talle kümme aastat kodu ja tööd pakkunud tsirkusetelk on varastatud. Uut elusihti seades päästab ta karusnahafarmist viis küülikut ning satub seejärel silmitsi paljude olukordade ja tegelastega, kes vaatajalegi ilmselt igapäevaelust tuttavad on. Oma küülikute ning iseenda õnne otsingutel julgeb ta kriitilise lapsepilguga küsida küsimusi ühiskonnas normaalseks peetava kohta.

Ernesto seiklused jõuavad publikuni kadunud tsirkusetelgi väikesel ning intiimsel laval. Lavastuses panevad näitlejad elama nukud ning kehastuvad lisaks 17 tegelaseks, kes värvilist seiklust mänguliselt edasi viivad. Lavastus kutsub nii suuri kui väikeseid märkama nõrgemaid enda ümber ning julgema käia oma isiklikul rajal, leidmaks hingerahu ja maagiat ka igapäevaelust.

Piret Raua romaani on dramatiseerinud lavastaja Kaija M Kalvet. Lavastuse kunstnik on Inga Vares, valguskujundaja Karl Marken ning nukud meisterdab An-Liis Amur. Helilooja on Ardo Ran Varres ning lavale astuvad Agur Seim, Jaanika Tammaru, Karl Edgar Tammi ning Siim Angerpikk.

Lavastus on sobilik lastele alates 5. eluaastast ja kestab 50 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles