Prohveti kannatused talupoegade hulgas

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jagada või mitte jagada». Nagu Õnnistegija mäejutlusel selgitab mark jüngritele rahavaba ühioskonna hüvesid.
«Jagada või mitte jagada». Nagu Õnnistegija mäejutlusel selgitab mark jüngritele rahavaba ühioskonna hüvesid. Foto: Kaader filmist

Me ei peaks töötama ega selle eest raha saama. Selle asemel võiksid inimesed jagada seda, mida neil on, ilma rahata ja vastu saada seda, mida teistel neile pakkuda. Niisuguse õndsakstegeva anarhistliku õpetusega saabub Eestisse Mark, Minna Hindi ja Meelis Muhu värskeima dokumentaalfilmi kangelane. Mark on töötanud Londonis squash’i-treenerina, aga leidis, et see on üks tühi töö ja vaevanägemine. Raha muudab meid orjadeks! Ning siis avastas Mark Eesti, loodetavasti viljaka pinnase, kuhu oma rahavaba armastusesõnumit külvata. Vähe teadis ta eestlastest!

Marki praktikas tähendab rahavaba majandus eeskätt seda, et kohalikud pakuvad talle tasuta öömaja ja söögipoolist (filmist tundub, et peaasjalikult suhkrusaiu) ning tema tasub selle eest tantristliku armastuseõpetuse ning psühholoogiliste vestlustega. Tõesti, mis võiks olla suurem tasu kui hingerahu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles