Narvas esietendub koguperemuusikal «Juku»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leelo Tungal
Leelo Tungal Foto: Lilli Tölp /

Armastatud luuletaja Leelo Tungal pälvib tänavuse riikliku kultuuri elutööpreemia. 1. septembril on tal tähtis päev ka Ida-Virus: Narva Ooperipäevade raames esietendub koguperemuusikal «Juku», millele Leelo Tungal kirjutas libreto.

Leelo Tungal on end oma töödega tugevalt eestlaste südameisse kirjutanud ning sügisel saab Narva Ooperipäevadel näha tema loomingus jälle midagi uut. Publiku ette jõuab koguperemuusikal vanade heade Juku naljadega, mille lavastajaks on Ain Mäeots ning kus professionaalide kõrval teevad kaasa ka Narva noorte- ja lastekoorid.

«Juku» muusikali loojaks on 20. sajandi Eesti suurim ooperihelilooja Raimo Kangro. Teos valmis juba 1998. aastal, kuid jäi siis 20 aastaks sahtlisse.

Narva Ooperipäevad toimuvad 28. augustist 15. septembrini kolmel järjestikusel nädalavahetusel. Kuni 14. veebruarini on piletid Narva Ooperipäevadele saadaval Piletilevist soodushinnaga. 

Külalisetendustest on Narva Ooperipäevadel kavas Johann Straussi „Nahkhiir“ Peterburi Kammerooperi esituses, prestiižse Taani teatriauhinna Reumert Awardi eriauhinna võitnud Peter Kohlmetz Mølleri elusuuruses nukkudega ooperilavastus "Dust" ning kaasaegne versioon klassikalisest Bellini ooperist „Norma“, mille on lavale toonud Soome suurim ooperilavastaja Ville Saukkonen.

Rahvusooper Estonia toob lavale Tiit Helimetsa lavastuse «Lõng»,  mille muusika autor on Sven Grünberg, katkendi Toomas Eduri lavastatud balletist «Luikede järv»  ning Jevgeni Gribi «Valgus aknas», kus koos kõlavad Artur Lemba, Lepo Sumera ja Sasha Pushkini muusikateosed.

Stefan Jöris koos Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Ooperistuudioga toob Narvas lavale Händeli ooperi «Orlando».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles