Tsirkust ja leiba!

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Landbergi lavastuses «Titaanide heitlus» teevad jõu- ja ilunumbreid Henrik Kalmet, Kristjan Lüüs, Sander Rebane ja Kaarel Targo.
Birgit Landbergi lavastuses «Titaanide heitlus» teevad jõu- ja ilunumbreid Henrik Kalmet, Kristjan Lüüs, Sander Rebane ja Kaarel Targo. Foto: Siim Vahur

Kinoteatri «Titaanide heitlus» on tegijate sõnul poliitiliselt ebakorrektne võimukomöödia, kus lavale astuvad neli noort, ambitsioonikat ja võimujanus meest, et pidada maha võitjatevääriline lahing. Dramaturg Paavo Piigi ja lavastaja Birgit Landbergi lavastuse tutvustusega ei saa sajaprotsendiliselt nõus olla.

Laval on tõesti neli meest – Henrik Kalmet, Kristjan Lüüs, Sander Rebane ja Kaarel Targo –, kes vastavad peaaegu kirjeldusele, nad on laval nii nemad ise kui ka esitavad Eesti poliitikute parodeeritud portreesid. Kuid poliitilist ebakorrektsust pole ses lavastuses küll kübetki näha, nagu ka janu ja võimu, mida tegijad saaksid omavahel jagada või mille pärast võidelda.

Oma sõbraliku tögamishuumori poolest on Birgit Landbergi «Titaanide heitlus» sarnane tema hittlavastusega «Peks mõisatallis» (väga soovitan!). Ent kui Mustas Kastis otsiti vastust küsimusteele, kes on eestlane ja miks me kannatame, siis Kinoteatri lavastuse fookus laguneb laiali nagu liiga kuivast liivast ehitatud loss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles