Rahvusooper Estonia tähistab ooperisolisti Sirje Puura 70. sünnipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Puura Luisa rollis Sergei Prokofjevi ooperis «Kihlus kloostris» (1982).
Sirje Puura Luisa rollis Sergei Prokofjevi ooperis «Kihlus kloostris» (1982). Foto: Gunnar Vaidla

Täna, 15. veebruaril tähistab Rahvusooper Estonia oma kauaaegse ooperi- ja operetisolisti Sirje Puura 70. sünnipäeva Ábrahámi operetiga «Savoy ball». Üllatusetteaste laval on lubanud teha ka sünnipäevalaps isiklikult.

Sirje Puura on lõpetanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi 1976. aastal. Solistina alustas Puura Estonias 1974. aastal. Puura repertuaari kuuluvad eriilmelised rollid klassikalistest operettidest kuni Mozarti ja Puccini ooperite kangelannadeni nagu näiteks Susanna Mozarti ooperist «Figaro pulm», Mimi Puccini ooperist «Boheem»,  Nedda Leoncavallo ooperist «Pajatsid», Madeleine Ábrahámi operetist «Savoy ball», Ksenja Mussorgski ooperist «Boriss Godunov», Luisa Prokofjevi ooperist «Kihlus kloostris», Tatjana Tšaikovski ooperist «Jevgeni Onegin», Madama Butterfly Puccini ooperist «Madama Butterfly», Papagena Mozarti ooperist «Võluflööt» ja paljud teised. Lisaks on Sirje Puura esinenud nii solistina kui ka vokaalsümfooniliste suurvormide ettekannetel Eestis ja välismaal, osalenud mitmetes filmides ja telesaadetes.

Sirje Puura.
Sirje Puura. Foto: Gunnar Vaidla
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles