Mugav võimalus tutvumaks Arvo Pärdi loominguga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valminud veebilahendus tutvustab kõiki Pärdi loomenimekirjas olevaid teoseid.

Arvo Pärdi Keskus annab teada, et nende veebilehel on nüüd võimalik senisest põhjalikumalt tutvuda Arvo Pärdi loominguga. Valminud on veebilahendus, mis tutvustab huvilistele kõiki Pärdi loomenimekirjas olevaid teoseid. Pärdi loomenimekirja kuulub ligikaudu 130 originaalmuusikaga teost, millest helilooja on teinud veel sadakond seadet erinevatele koosseisudele, sageli uue pealkirja all. Lisades ka filmimuusika ning raadiokuuldemängude partituurid, küündib teoste koguarv üle 260.

Iga teose jaoks on loodud oma alaleht. Kontsertteoste kohta leiab loomisaasta, koosseisu, esiettekande ja muude põhiandmete kõrval ka lühikese tutvustuse, mis avab teose saamislugu, loomise konteksti ning kirjeldab muusikalist materjali. Pea kõigi teoste juures saab näha fragmenti originaalkäsikirjast ning paljusid neist on võimalik veebilehel ka tervikuna kuulata. Lehel on otsimisfunktsioon ning teosed on võimalik järjestada nii loomisaasta, koosseisu kui ka kestuse järgi. Arvo Pärdi teoseid tutvustav leht on abiks õpetajatele, õppijatele, uurijatele, muusikatekstide toimetajatele, kontserdikorraldajatele, interpreetidele jt Pärdi muusika huvilistele.

Tutvu Arvo Pärdi loominguga SIIN.

Tagasi üles