Eesti teater täidab Espoos lava ja saali

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuti Gildi SAALI produktsioonina valminud «Workshop», mille autoriteks ja etendajateks on Juhan Ulfsak, Eero Epner ja Mart Kangro, oli ajairja Teater.Muusika.Kino teatrikriitkute hinnangul eelmsie aasta parim lavastus.
Kanuti Gildi SAALI produktsioonina valminud «Workshop», mille autoriteks ja etendajateks on Juhan Ulfsak, Eero Epner ja Mart Kangro, oli ajairja Teater.Muusika.Kino teatrikriitkute hinnangul eelmsie aasta parim lavastus. Foto: Veiko Tubin

Espoo Linnateatris hakkavad Eesti teatritegijad taas publikut hurmama 25. veebruarist 9. märtsini, kui Eesti teatri nädalatel astuvad üles Eero Epner, Juhan Ulfsak, Mart Kangro ning Piip ja Tuut. Juba varasematel aastatel on sündmus Viro-viikot ehk Eesti nädalad osutunud publikumagnetiks.

«Teatrite koostöö Eesti ja Soome vahel on tihe – ilmselt see siis meeldib teatritegijatele mõlemal pool lahte. Eesti nädalad püsivad Espoo linnateatri kavas aastast aastasse ka selle pärast, et need etendused täidavad saali,» rääkis Eesti Instituudi Soome esinduse juht Sanna Immanen.

«Eestist tuuakse Espoo publikuni nii rahvusvaheliste menunäidendite värsked versioonid kui ka Eesti uued originaalteosed. Võtmesõnad on mitmekesisus ja aktuaalsus,» lisas Immanen.

Epneri, Ulfsaki ja Kangro juhatusel saavad nädalate jooksul lavastuses «Workshop» vastused järgmised küsimused: Kuidas lüüa naela laua sisse? Kuidas õppida rääkima? Kuidas avada ust? Kuidas olla empaatiline? Kuidas sokk õigesti jalga tõmmata? Kuidas vabaneda süütunde põhjustatud kannatustest?

Piibu ja Tuudu etendus «Cabaret Siberia» pakub unikaalseid kabareenumbreid, mis jutustavad loo kahest Siberisse saadetud Eesti artistist. See on kontrastne bukett absurdist, koomikast ja hingematvatest hetkedest. Etendused on eesti keeles, soome- ja ingliskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles