Tartu Uues Teatris uus lavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. märtsil esietendub Tartu Uue Teatri Rene Liivamägi autorilavastus «Puumees».
2. märtsil esietendub Tartu Uue Teatri Rene Liivamägi autorilavastus «Puumees». Foto: Gabriela Liivamägi

Sel laupäeval, 2. märtsil esietendub Tartu Uue Teatri selle hooaja kolmas uuslavastus, milleks on Rene Liivamägi autorilavastus «Puumees». Tegemist on sõnalavastusega, mida teater liigitab oma meeleolult rustikaal-romantikaks.

Rene Liivamägi, kes on tuntud ja tunnustatud valguskunstnik, on oma debüütlavastuse loomisel inspiratsiooni saanud oma vanaisast. «See lugu on inspireeritud ühest tavalisest puutöömehest. Minu vanaisast. Tema kirjutistest ja kritseldistest. Tema käsitööst. Tema elust. Ja mõnest loost. See lugu on minu mälestus, oletus, fantaasia. Koht, kus kohtuvad hall argipäev ja helesinine unistus. Kus on naeru. Ja kurbust. Ja olemist. Ja otsinguid. See lugu on tavalisest mehest, kes kord oli poisike ja kellest sai Puumees.»

Lavastuses mängivad Margus Mikomägi, Anneli Rahkema (Rakvere Teater), Helgur Rosenthal, Henri Otsing ja Peep Peedumäe. Autor, lavastaja, kunstnik ja valguskunstnik on Rene Liivamägi. Kostüümikunstnik on Kristjan Suits, muusikaline kujundaja Tanel Kadalipp, videokunstnik Carmen Seljamaa, dramaturg Kiti Põld.

Praegu pigem ajakirjaniku ja teatri kajastana tuntud näitlejat Margus Mikomäge näeb laval taas üle 15 aasta. Margus Mikomägi: «Viimati mängisin 2004. aastal Andres Lepiku lavastatud suvelavastuses «Libahunt», mida mängiti Lihula linnusemäel ja aasta hiljem Raplamaal Paka mäel. Tartus saan selles lavastusprotsessis osaledes taas aru, kui habras on ime sünd. Saan iga hetk proovides kinnitust teadmisele, et teater on meeskonnatöö. Õpin kogu see aeg. Ennast tundma ja elu. Intensiivselt. Himu ja hirmuga, teisiti pole võimalik. Laval sündiv peab publikut puudutama. Tartu Uue Teatri õhkkond sarnaneb mu noorus-aegsele Ugala Teatrile, kui selle juhiks tuli noor Jaan Tooming. Vabadus ja loomingulisus oli lipukirjaks siis ja on täna Uues Teatris.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles