Riho Unt teeb filmi Jaan Tatikast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tatikas valmivas Riho Undi filmis "Tiivad".
Jaan Tatikas valmivas Riho Undi filmis "Tiivad". Foto: Nukufilm

Stuudios Nukufilm algasid animafilmi «Tiivad» võtted. Filmi aluseks on Eduard Bornhöhe kirjanduskangelase, leiutaja Jaan Tatika kirjavahetus kuulsa Itaalia multitalendi ja renessansiajastu suurkuju Leonardo da Vinci vaimuga. 

Kõiki füüsikaseadusi arvesse võttes üritavad mehed võitu saada gravitatsioonijõu fenomenist, et lennutada inimene kõrgele sinitaevasse. Filmis ei puudu ka romantiline liin ja armukolmnurk, millesse on peale Jaani ja Leonardo vaimu kaastatud ka Jaani kaunis naine Liisa.

Riho Undi eelmine film «Maria ja 7 pöialpoissi» esilinastus 2017. aastal. Sellele eelnenud «Isand» (2015) pälvis ohtralt rahvusvahelist tähelepanu ning kiitust. «Isand» sai aastal 2015 Annecy rahvusvahelisel filmifestivalil žürii peapreemia. 21. märtsil esilinastub Nukufilmi täispikk animafilm, Kaspar Jancise «Kapten Morten lollide laeval», kus Riho Unt on kaasrežissöör ning ka dekoratsioonikunstnik.

Filmi «Tiivad» operaator on Ragnar Neljandi, kellega Riho Unt on teinud koostööd nii «Kapten Mortenis» kui «Isandas» ning kes on oma visuaalse pildikeele eest samuti pälvinud ohtralt kiidusõnu ning auhindu. Filmi peaanimaator on Märt Kivi, kelle animeeritud on samuti nukud nii «Kapten Mortenis» kui ka «Isandas».

Film on kollektiivne kunst ning loominguline kooslus Riho Unt – Ragnar Neljandi – Märt Kivi on koos teinud mitmeid vägagi edukaid filme.

Filmi võtted on plaanis lõpetada juunis ning film ise aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles