Tallinnas uus teater

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Keller.
Vahur Keller. Foto: Nuku

NUKU kauaaegne lavastaja ja kunstiline juht Vahur Keller on Tallinnas Uuel tänaval ellu kutsunud Kellerteatri, mille esimene lavastus esietendub reedel, 1. märtsil. 

Edgar Allan Poe tekstil põhinev «Mõrvad Rue Morgue'il» on muusikaline krimilugu 19. sajandist. Vahur Kelleri lavastuses mängivad Rahel Ollisaar ja Ara Yaralyan, helilooja on Siim Ailmla.

Kõik saab alguse ühel ööl, kui Pariisi kõrvaltänaval kostub ühest majast verdtarretavaid karjeid. Kui naabrid koos sandarmitega uksest sisse murravad, valitseb toas vaikus ja segipaisatud ruumis ei ole enam hingelistki. Kõik aknad ja uksed on seestpoolt suletud. Tuba lähemalt uurides avastatakse võikad saladused, millele politsei lahendust leida ei suuda. Juhtumit asub uurima geniaalse analüüsivõimega August Dupin, kelle tegelaskuju on mõjutanud nii Sherlock Holmes'i, Hercule Poirot' kui paljude teiste hilisemate tuntud detektiivide kirjanduslikku sündi.

Suure publikumenuga lavastuste «Dorian Gray portree» ja «Linnud» autorid Vahur Keller ja Britt Urbla Keller jätkavad ka enda uue Kellerteatri avalavastuses gootilikus ja kaunis teatrikeeles köitvate põnevuslugude jutustamist. Kellerteater asub Tallinna Püssirohuaidas, Uus tn 37. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles