Kas mustkunst on enam kui kunst?

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole tunnistajaks võimatule, sest «The Illusionists» ületab ootusi! 
Ole tunnistajaks võimatule, sest «The Illusionists» ületab ootusi! Foto: Giovanni Daniotti.

«Muidugi saavad inimesed kõik meie trikid välja guugeldada, aga seda tunnet internetist ei leia,» vastab meistermaag Luis De Matos küsimusele, kas tänapäeval on üldse enam mõtet mustkunsti etendusi külastada.

Härra meistermaagi arvamust toetavad kaalukad arvud. «The Illusionistsi» mustkunsti-show’le kuulub nädala suurima piletitulu rekord Broadway Marquis’ ja Neil Simoni teatrites, Shaftesbury teatris, Sydney ooperimajas ning mujal.

Kas tegemist on aga lihtsalt suurepärase turundusega või on tõesti võimalik maagiat kogeda ka saali tagumistes ridades ekraani vahendusel laval toimuvat jälgides?

Esimest korda sattusin ma seda piletimüügi rekordeid purustanud etendust vaatama aasta tagasi Lõuna-Aafrika Vabariigis. Etendus oli võimas. Kes saeti pooleks, kes pandi vee alla kinni ja kes võttis enda kanda peene humoristi rolli – kõik oli täpselt nii, nagu peab. Tee, mis tahad, aga sellest küünilisest «ma ju tean, et seal on peegel ja võltskäerauad»-suhtumisest mul etenduse ajal siiski lahti saada ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles