Eesti kunstnikel avaneb võimalus residentuuriks USA-s

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi Liberty ja Cedari tänava vahel olev Red Cube skulptuur. Autor: Isamu Noguchi.
New Yorgi Liberty ja Cedari tänava vahel olev Red Cube skulptuur. Autor: Isamu Noguchi. Foto: Caro / Muhs / Caro / Muhs

Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus (EKKAK) kuulutab välja konkursi kunstnikele osalemaks kaasaegse kunsti ühenduse ISCP kahekuulises residentuuriprogrammis Brooklynis New Yorgis.

EKKAK koostöös Eesti Kultuuriministeeriumiga katab avaliku konkursi tulemusel välja valitud residendi lennu-, stuudio-, majutus- ja osalised elamiskulud.

ISCP on üks hinnatumaid mittetulunduslikke kaasaegse kunsti institutsioone, mis pakub residentuuriprogramme karjääri algusjärgus ja juba tunnustatud kunstnikele ning kuraatoritele. ISCP pakub oma residentidele isikliku, 24-tunnise juurdepääsuga stuudiopinna, regulaarseid stuudiokülastusi külaliskriitikutelt ja -kuraatoritelt, ühiskülastusi muuseumitesse, galeriidesse ja teistesse kultuuriinstitutsioonidesse ning osalemisvõimalust ISCP avalikes loengutes. Samuti on residendid oodatud oma praktikat tutvustama iga-aastase ISCP avatud stuudio programmi raames.

New York on üks tihedama kunstieluga metropole maailmas. Sadade rahvusvaheliselt tuntud muuseumide, galeriide ning kunstiinstitutsioonide ja -kogudega tutvumine on kunstiprofessionaalile asendamatu kogemus, märkis EKKAK. 

Residentuur toimub ajavahemikus 1. oktoobrist 30. novembrini. Sinna kandideerimiseks tuleb vajalikud materjalid esitada hiljemalt 22. märtsiks. Avaldusi hindab EKKAKi poolt nimetatud rahvusvaheline žürii.

ISCP-EKKAK residentuuriprogramm toimub alates 2015. aastast ning seni on New Yorgis end täiendanud Marge Monko, Rael Artel, Anu Vahtra ja Paul Kuimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles