EFTA žüriid töötasid poliitiliselt korrektselt

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EFTA 2019 parima filmi nominendid: "Seltsimees laps", "Võta või jäta", "Eia jõulud Tondikakul".
EFTA 2019 parima filmi nominendid: "Seltsimees laps", "Võta või jäta", "Eia jõulud Tondikakul". Foto: kaadrid filmidest

Mullusest filmi- ja telesaagist oli žüriide hinnangul mitu teost teistest pea jagu üle, kui otsustada nende nominendiks valimise järjestuse üle. Mängufilm «Seltsimees laps» sai nominendiks tervelt seitsmes kategoorias, tihedalt olid kannul filmid «Põrgu Jaan» ja «Võta või jäta» kumbki kuue kategooria nimetusega. Televisioonis kerkis tugevalt esile Kanal 2 teleseriaal «Alo», mida märgiti parima tööna viies kategoorias. Kõiki nominente vaata siit!

Eesti filmi- ja teleauhindade tseremoonia toimub sel aastal juba kolmandat korda ning lõplikud võitjad kuulutatakse välja 1. aprillil Alexela kontserdimajas. Üldine reglement on jäänud laias laastus samaks kui möödunud aastatel, aga on ka muudatusi. «Varasemate aastatega võrreldes on muutunud see, et lisandunud on uus telekanal Tallinna TV ja meie filmide tase on tõusnud nii kõrgeks, et on, millest valida,» ütles Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp. «2018. aastal käis Eesti filme vaatamas ligi 400 000 vaatajat ja loodame taset säilitada nii vaadatavuses kui ka kvaliteedis. Auhinnad on hea kokkuvõte ja tunnustus tegijatele: tasub häid filme teha ja neisse investeerida.»

Eile selgusid erialažüriide valitud nominendid, kusjuures nii filmi- kui ka telekategooriates hindasid loomingulisi ja tehnilisi alasid eraldi eksperdižüriid. Need pani kokku Eesti Filmi Instituut koostöös filmivaldkonna erialaliitudega, sealhulgas Eesti Kinoliit, Eesti Dokumentalistide Gild, Eesti Filmitööstuse Klaster, Eesti Stsenaristide Gild, Eesti Operaatorite Liit jt. Erialaliidud esitasid žüriiliikmete kandidaadid, kelle seast loositi lõplik koosseis. Aga lõplikud võitjad otsustab eraldi nn superžürii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles