Tudengijazz täidab linnad noore ja värske jazzmuusikaga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkooslus KIKS.
Jazzkooslus KIKS. Foto: Erakogu

Eesti vanim jazzmuusikafestival Tudengijazz täidab sel nädalal juba 37. korda Eesti kontsertklubid värske jazz'iga​.

Tudengijazzi põhieesmärk on läbi aegade olnud noortele muusikutele esinemisvõimaluste pakkumine. Praegu toob Tudengijazz kokku noored talendid nii Eestist kui ka teistest Euroopa riikidest, et lisaks esinemisvõimalusele arendada rahvusvahelisi suhteid ja luua uusi kontakte.

Esimene festival toimus juba 1982. aastal ENSV ajal, mil jazzmuusika mängimine oli avalikult keelatud. Tudengijazzist sai oluline suunanäitaja ning juba 1990. aastal toimus ka esimene rahvusvaheline jazzifestival Jazzkaar.  

Sel aastal toimub festival 14.-17. märtsil Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Sillamäel, kus astub üles 18 koosseisu Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast ja Saksamaalt.  

Üles astuvad koosseisud: KIKS, Johannes Laas 5tet, Tuuli Pruul Jazzetry, Alfa Collective, General Post Office (NO), Kadi Kaldmäe, YAYAYA, FYRM (DE), Roland Mällo Quartet, The Nonconceptual Art Club, Gothenburg Jazz Band (SWE), SIRO FAX, Maisemat (FI), Try Hardy Bois, RITA RAY, Vesi Päästab, Göteborg/EMTA A (EST/SWE), Göteborg/EMTA B (EST/SWE). 

Festivaliprogrammi ja rohkem informatsiooni leiab ​www.tudengijazz.ee

Facebook ​https://www.facebook.com/Tudengijazz/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles